Clinic of Birds and Exotic Animals

Toto je záhlaví Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.

Prežúvavce 2

6.      čeľaď: Turovité (Bovidae)

Chochlatka červená (Cephalopus natalensis)

Dĺžka: 75 – 87 cm

Hmotnosť: 12 – 14 kg

Gravidita: 7,5 – 8 mesiacov

Výskyt: Kongo, Tanzánia a Južná Afrika

Habitat: lesy a krovinaté húštiny

Sociabilita: pár

Status: menej ohrozený

 

 

Chochlatka schovávavá (Sylvicapra grimmia)

Dĺžka: 0,7 – 1,2 m

Hmotnosť: 11 – 26 kg

Gravidita: 90 – 210 dní

Výskyt: Afrika južne od Sahary

Habitat: savany, redšie lesy

Sociabilita: samotár/pár

Status: menej ohrozený

 

 

Byvolec lýrorohý (Damaliscus lunatus)

Dĺžka: 1,5 – 2,3 m

Hmotnosť: 70 – 170 kg

Gravidita: 225 – 240 dní

Výskyt: nesúvisle Afrika južne od Sahary

Habitat: dočasne zaplavovaných pastvinách

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Byvolec pestrý (Damaliscus dorcas)

Dĺžka: 1,2 – 2,1 m

Hmotnosť: 68 – 155 kg

Gravidita: 8 mesiacov

Výskyt: južná Afrika

Habitat: savany

Sociabilita: skupina

Status: zraniteľný

 

Byvolec stepný (Alcelaphus buselaphus)

Dĺžka: 1,5 – 2,5 m

Hmotnosť: 210 – 250 kg

Gravidita: 100 – 225 dní

Výskyt: stredná a južná Afrika

Habitat: suché savany

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Pakôň pásavý (Connochaetes taurinus)

Dĺžka: 1,7 – 2,4 m

Hmotnosť: 140 – 290 kg

Gravidita: 240 – 250 dní

Výskyt: juhovýchodná Afrika

Habitat: trávnaté pláne

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Impala červenkavá (Aepyceros melampus)

Dĺžka: 1,2 – 1,6 m

Hmotnosť: 40 – 80 kg

Gravidita: 240 – 290 dní

Výskyt: juhovýchodná Afrika

Habitat: trávnaté pláne, akáciové savany, riedke lesy

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Antilopa konská (Hippotragus equinus)

Dĺžka: 2,5 – 2,6 m

Hmotnosť: 220 – 300 kg

Gravidita: 268 – 280 dní

Výskyt: Afrika na juh od Sahary

Habitat: trávnaté pláne, savany, riedke lesy

Sociabilita: samotár/skupina

Status: menej ohrozený

 

Antilopa vraná (Hippotragus niger)

Dĺžka: 1,9 – 2,6 m

Hmotnosť: 190 – 270 kg

Gravidita: 261 – 281 dní

Výskyt: juhovýchodná Afrika

Habitat: lesnaté oblasti

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Oryx juhoafrický (Oryx gazella)

Dĺžka: 1,6 – 2,4 m

Hmotnosť: 120 – 240 kg

Gravidita: 260 – 265 dní

Výskyt: juhozápadná Afrika

Habitat: suché krovinaté savany

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Oryx šablorohý (Oryx dammah)

Dĺžka: 1,5 – 2,3 m

Hmotnosť: 130 – 200 kg

Gravidita: 222 – 256 dní

Výskyt: Čad

Habitat: polopúšte

Sociabilita: skupina

Status: kriticky ohrozený

 

Antilopa adax (Addax nasomaculatus)

Dĺžka: 1,2 – 1,8 m

Hmotnosť: 60 – 135 kg

Gravidita: 257 – 264 dní

Výskyt: severozápadná Afrika

Habitat: púšť až polopúšť

Sociabilita: rôzna

Status: kriticky ohrozený

 

Vodárka jeleňovitá (Kobus ellipsiprymnus)

Dĺžka: 1,7 – 2,4 m

Hmotnosť: 160 – 230 kg

Gravidita: 270 – 287 dní

Výskyt: stredná a juhovýchodná Afrika

Habitat: krovinaté savany

Sociabilita: samotár/skupina

Status: menej ohrozený

 

Vodárka kob (Kobus kob)

Dĺžka: 1,6 – 1,8 m

Hmotnosť: 60 – 120 kg

Gravidita: 240 dní

Výskyt: tropická Afrika od Senegalu po západnú Etiópiu

Habitat: trávnaté savany

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Vodárka lečve (Kobus leche)

Dĺžka: 1,3 – 1,8 m

Hmotnosť: 50 – 90 kg

Gravidita: 225 dní

Výskyt: stredná až južná Afrika

Habitat: bažinaté územia

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Vodárka puku (Kobus vardonii)

Dĺžka: 1,3 – 1,8 m

Hmotnosť: 66 – 77 kg

Gravidita: 240 – 270dní

Výskyt: západná až východná Afrika

Habitat: trávnaté savany

Sociabilita: samotár/skupina

Status: menej ohrozený

 

Antilopa skákavá (Antidorcas marsupialis)

Dĺžka: 1,2 – 1,4 m

Hmotnosť: 25 – 48 kg

Gravidita: 168 dní

Výskyt: juhozápadná Afrika

Habitat: suchšie trávnaté pláne

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

Antilopa jeleňovitá (Antilope cervicapra)

Dĺžka: 1,2 – 1,5 m

Hmotnosť: 35 – 50 kg

Gravidita: 180 dní

Výskyt: východný Pakistán, India a Nepál

Habitat: suché trávnaté pláne

Sociabilita: skupina

Status: zraniteľný

 

Sajga stepná (Saiga tatarica)

Dĺžka: 1 – 1,4 m

Hmotnosť: 26 – 69 kg

Gravidita: 135 – 152 dní

Výskyt: Kazachstán, severná Čína, západné Mongolsko

Habitat: otvorené stepy a polopúšte

Sociabilita: skupina

Status: zraniteľný

 

Dikdik Kirkov (Madogua kirkii)

Dĺžka: 52 – 72 cm

Hmotnosť: 3 – 7 kg

Gravidita: 6 mesiacov

Výskyt: severovýchodná a západná Afrika

Habitat: husté dažďové lesy

Sociabilita: pár

Status: miestami bežný

 

Gazela gerenuk (Litocranius walleri)

Dĺžka: 1,4 – 1,6 m

Hmotnosť: 28 – 52 kg

Gravidita: 195 – 210 dní

Výskyt: východná Afrika

Habitat: suché územia somálskej púštnych oblastí

Sociabilita: samotár/skupina

Status: menej ohrozený

 

Gazela Thomsonova (Gazella thomsonii)

Dĺžka: 0,9 – 1,2 m

Hmotnosť:15 – 30 kg

Gravidita: 160 – 180 dní

Výskyt: východná Afrika

Habitat: savany

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený

 

 
Toto je zápatí Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.