Clinic of Birds and Exotic Animals

Toto je záhlaví Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.

Prežúvavce 3

Antilopka skalná (Oreotragus orcotragus)

Dĺžka: 0,8 – 1,2 m

Hmotnosť: 8 – 18 kg

Gravidita: 214 – 225 dní

Výskyt: východná a južná Afrika, severná Nigéria

Habitat: skalné oblasti

Sociabilita: pár

Status: menej ohrozený 

Antilopka oribi (Ourebria ourebri)

Dĺžka: 0,9 – 1,4 m

Hmotnosť: 12 – 22 kg

Gravidita: 210 dní

Výskyt: stred a juh Afriky

Habitat: trávnaté savany a riedka buš

Sociabilita: rôzna

Status: menej ohrozený 

Antilopka trávna (Raphicerus campestris)

Dĺžka: 0,7 – 1 m

Hmotnosť: 7 – 16 kg

Gravidita: 168 – 210 dní

Výskyt: čiastočne východná ale hlavne južná Afrika

Habitat: rôzne savany a riedka buš

Sociabilita: samotár/pár

Status: miestami bežný 

Paovca hrivnatá (Ammotragus lervia)

Dĺžka: 1,3 – 1,7 m

Hmotnosť: 40 – 145 kg

Gravidita: 154 – 161 dní

Výskyt: severná Afrika

Habitat: nehostinné horské oblasti

Sociabilita: samotár/skupina

Status: zraniteľný 

Kozorožec vrchovský (Capra ibex)

Dĺžka: 1,2 – 1,6 m

Hmotnosť: 35 – 120 kg

Gravidita: 150 – 180 dní

Výskyt: Alpy, západná a stredná Afrika, severná Afrika

Habitat: horské lúky a skalnaté zrazy

Sociabilita: samotár/skupina

Status: ohrozený 

Koza bezoárová (Capra aegagrus)

Dĺžka: 1,2 – 1,6 m

Hmotnosť: 25 – 95 kg

Gravidita: 150 – 170 dní

Výskyt: stredná a západná Ázia

Habitat: skalnaté zrazy

Sociabilita: skupina

Status: zraniteľný 

Koza skrutkorohá (Capra falconeri)

Dĺžka: 1,4 – 1,8 m

Hmotnosť: 30 – 110 kg

Gravidita: 155 dní

Výskyt: stredná Ázia

Habitat: skalnaté zrazy nad hranicou lesa

Sociabilita: rôzna

Status: ohrozený 

Pižmoň severský (Ovibos moschatus)

Dĺžka: 1,9 – 2,3 m

Hmotnosť: 200 – 410 kg

Gravidita: 240 – 270 dní

Výskyt: Kanada, Grónsko

Habitat: arktická tundra

Sociabilita: skupina

Status: miestami bežný 

Kamzík vrchovský (Rupicapra rupicapra)

Dĺžka: 0,9 – 1,4 m

Hmotnosť: 20 – 15 kg

Gravidita: 170 dní

Výskyt: Alpy, Karpaty, Balkán, Malá Ázia, Kavkaz

Habitat: horské lúky a skalnaté svahy

Sociabilita: samotár/skupina

Status: kritický ohrozený 

Kamzík belák (Oreamnos americanus)

Dĺžka: 1,2 – 1,6 m

Hmotnosť: 40 – 140 kg

Gravidita: 186 dní

Výskyt: Severná Amerika

Habitat: horské lúky a skalnaté svahy

Sociabilita: rôzna

Status: miestami bežný 

Tahr himalájsky (Hemitragus jemlahicus)

Dĺžka: 0,9 – 1,4 m

Hmotnosť: 50 – 100 kg

Gravidita: 180 – 242 dní

Výskyt: Himaláje

Habitat: husté dažďové lesy

Sociabilita: skupina

Status: zraniteľný 

Ovca hruborohá (Ovis canadensis)

Dĺžka: 1,4 – 1,9 m

Hmotnosť: 30 – 145 kg

Gravidita: 170 – 180 dní

Výskyt: západná Kanada a USA

Habitat: horské lúky a svetlé lesy

Sociabilita: samotár/skupina

Status: menej ohrozený 

Ovca argali (Ovis ammon)

Dĺžka: 1,8 – 2,0 m

Hmotnosť: 140 – 180 kg

Gravidita: 150 – 180 dní

Výskyt: stredná Ázia, Mongolsko a Čína

Habitat: horské lúky

Sociabilita: samotár/ skupina

Status: ohrozený 

Ovca urial (Ovis orientalis)

Dĺžka: 1,1 – 1,3 m

Hmotnosť: 25 – 55 kg

Gravidita: 150 – 180 dní

Výskyt: západná Ázia

Habitat: suché horské planiny

Sociabilita: samotár/pár

Status: menej ohrozený 

Nahur modrý (Pseudosis nayaur)

Dĺžka: 1,3 – 1,4 m

Hmotnosť: 55 – 80 kg

Gravidita: 160 dní

Výskyt: južná a východná Ázia

Habitat: travnaté horské planiny

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený 

Bizón americký (Bison bison)

Dĺžka: 2,5 – 3,8 m

Hmotnosť: 350 – 1000 kg

Gravidita: 270 – 300 dní

Výskyt: Kanada, USA

Habitat: trávnaté prérie

Sociabilita: skupina

Status: menej ohrozený 

Zubor európsky (Bison bonasus)

Dĺžka: 2,5 – 3,5 m

Hmotnosť: 350 – 1000 kg

Gravidita: 260 – 270 dní

Výskyt: východná Európa

Habitat: listnaté a zmiešané porasty

Sociabilita: skupina

Status: ohrozený 

Tur gaur (Bos gaurus)

Dĺžka: 2,5 – 3,3 m

Hmotnosť: 650 – 1000 kg

Gravidita: 270 – 280 dní

Výskyt: južná a juhovýchodná Ázia

Habitat: presvetlené lesy

Sociabilita: skupina

Status: zraniteľný 

Tur banteng (Bos javanicus)

Dĺžka: 1,8 – 2,3 m

Hmotnosť: 400 – 900 kg

Gravidita: 285 – 300 dní

Výskyt: juhovýchodná Ázia

Habitat: suchšie riedšie lesy

Sociabilita: skupina

Status: ohrozený 

Tur kuprej (Bos saureli)

Dĺžka: 2,1 – 2,3 m

Hmotnosť: 700 – 900 kg

Gravidita: 270 – 300 dní

Výskyt: juhovýchodná Ázia

Sociabilita: rôzne

Status: kriticky ohrozený 

Jak divý (Bos grunniens)

Dĺžka: 3,2 – 3,5 m

Hmotnosť: 600 – 800 kg

Gravidita: 258 – 270 dní

Výskyt: Tibet

Sociabilita: samotár/skupina

Status: zraniteťný 

Anoa nížinný (Bubalus depressicornis)

Dĺžka: 1,5 – 1,8 m

Hmotnosť: 150 – 300 kg

Gravidita: 275 – 315 dní

Výskyt: ostrov Sulawesi

Habitat: husté dažďové lesy

Sociabilita: samotár

Status: ohrozený 

Byvol africký (Syncerus caffer)

Dĺžka: 1,7 – 3,4 m

Hmotnosť: 350 – 900 kg

Gravidita: 330 – 340 dní

Výskyt: južná Ázia

Habitat: bažiny

Sociabilita: skupina

Status: ohrozený

 
Toto je zápatí Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.